Training Ontspannen doe je zo

Minder stress met aandacht voor je hart

In deze training leer je met behulp van eenvoudige inzichten en praktische oefeningen om stressgevoelens in jezelf te herkennen en aan te pakken. Ook hebben we aandacht voor de stressfactoren in je leven en hoe je hier anders mee om kunt gaan.

De training bestaat uit vier bijeenkomsten en combineert elementen uit de mindfulness, hartcoherentie, ademhalings-technieken en visualisaties tot een krachtige aanpak die je zelf thuis en in je werk kunt toepassen. Hartcoherentie gaat over het bevorderen van een natuurlijk hartritmepatroon en heeft zich bewezen als een eenvoudige en effectieve manier om te ontspannen.

Naast de meer praktische oefeningen richten we ons ook op de manier waarop je stress van binnen beleefd en hoe je jouw beleving kunt veranderen. Want ieder van ons creëert van binnen zijn eigen beleving van de buitenwereld. Stress zit van binnen en door de training geef je jezelf de mogelijkheid om van binnenuit jouw omgang met stressfactoren te veranderen. Doel van de training is dat je ervaart hoe je grip kunt krijgen op stress en stressgevoelens en je weer kunt ontspannen en je beter gaat voelen, gezonder en met meer energie.

Eerste bijeenkomst: stress en lichaamsbewustzijn

Kennismaking; stresstest; oefeningen lichamelijk stress signalen en adembewustzijn; uitleg over stress en burn-out; oefeningen en visualisaties; afronding en huiswerk.

Tweede bijeenkomst: lichaam, hart en brein

Terugblik; uitleg en oefenen met hartcoherentie; oefeningen en visualisaties; afronding en huiswerk.

Derde bijeenkomst: psychologie van stress

Terugblik; herkennen van irreële gedachten en overtuigingen; kracht van positieve gedachten; communicatie vanuit jezelf; oefeningen en visualisaties; afronding en huiswerk.

Vierde bijeenkomst: stilstaan en vooruit kijken

Terugblik; Leven vanuit je hart; stellen van doelen en prioriteiten; inschakelen van hulpbronnen; oefeningen en visualisaties; afronding en evaluatie.


Voor wie:          iedereen die last heeft van stress

Wanneer:          je kunt kiezen voor de avond- of middagtraining:

                          Avondtr. van 20 tot 22 uur op 20, 27 sept, 4, 18 okt 2017;

                                of

                          Middagtr. van 16 tot 18 uur op 22, 29 sept, 6, 13 okt 2017.    Waar:                 praktijk Innerzijds

Kosten:             € 120, - (incl. BTW) per persoon

 

Wil je je aanmelden of ben je geïnteresseerd? Bel of mail me (ga naar Contact voor mijn contactgegevens).